Caroline Rewers Hansen på Heimaey fra Nebbehus. Ekvipagen vandt bronce i Kür ved VM 1991 i Norrköping. Den sidste gang Kür var med i VM programmet, var i 1997.
foto: G.J.
Dette gælder jo også på kortsiderne og i alle øvelser på bøjet spor. Hestene i gangartsklasserne havde ofte også meget svært ved at stille og bøje sig korrekt på kortsiderne. Det er sandelig skæmmende at se en hest udadstillet næsten vælte igennem svinget.

På Barthahus skulle vi også præsenteres for øvelsen, som hedder: ”Skridt for lange tøjler”. Her skal hesten søge blidt frem og ned med respekt for rytterens hånd, som langsomt giver løs på tøjlen, til den er helt lang. Hesten må gerne strække sig helt ned, men må naturligvis ikke tage tøjlen ud af rytterens hånd. Idet tøjlen slækkes, skal hesten øge skridtlængden. Skridttakten skal bevares, og hesten skal gå med lange, jordvindende skridt. Findes der spænding i visse muskelpartier, giver det sig straks tilkende ved en uren eller spændt gang. Vi så ligeledes, at mange heste bare blev oppe i den anspændte holdning og dermed afslørede, (hvis det ikke var blevet afsløret før), at de ikke var til biddet! Øvelsen er ret svær at udføre korrekt og kan heller ikke udføres, før hesten er begyndt at søge korrekt til biddet!




 
Derfor er det måske lidt malplaceret at sætte den ind i et let program, som L.3 skulle være? Der er ikke galop i dette program, hvilket er med til at gøre det lettere end de andre i RID.

For os islænderryttere gælder det jo (og også for dem der rider store heste) at man rider diverse øvelser, for at hesten skal komme bedre ud af øvelsen. Hermed mener man, at gangarten skal bedres og ikke forværres. Efter en øvelse skal gangarten blive mere taktren og hermed mere løsgjort og i bedre balance!

Vi så også parader i programmerne. I en parade gælder, at hesten skal gå lydigt ind i paraden. Hesten må ikke gå imod tøjlen. Hesten må ikke stive sig i mund og hals og gå opad imod hånden. Hesten skal derimod give let efter og søge tillidsfuldt ned og frem til hånden. Hesten skal hverken gå ”over” eller ”under” biddet. Dernæst bør paraden bibeholdes de berømte ”3 kasser cola”! Giv dig god tid. Roen skal holdes i paraden. En ofte set fejl er, at hesten er urolig og slår ud med bagparten til en af siderne. Samme bemærkninger kan man komme med til alle de overgange, som også skulle bedømmes i programmet L.3. Overgange fra tölt/trav ned til skridt eller op igen!




Gå til: Side 1, Side 3



Tilbage til artikler
All Rights Reserved Karin Hassing 2006-2008©