Hingsten Hjörvar von Halasum

Født: 4. juni 1998
Reg.nr: 1412037198
Stang: 1,39 m.
Farve: Brun (sort man og hale)

Far: Hlödvir fra Hindisvik (FF: Òfeigur frà Hindisvik), (FM: Ôr frá Hindisvik) Hindisvik
Mor: Trygg von Halasum (MF: Tyr von Rappenhof), (MM: Kempa fra Kirkjubaer ( Efter: Thattur fra Kirkjubae 722))

Kåringer:
Hjörvar er kåret i Tyskland som femårs med 5,0 for pas- altså som 4-gænger. Med totalkarakteren 7,98

Eksteriør: 8,15 Rideegenskaber: 7,86

Hjörvar stillede til kåringsbekræftelse 2005 i Danmark og har fuld bedækningstilladelse.

Han har fået 8,50 for ”Letridelighed”- et begreb de åbenbart bruger i Tyskland. Han har samtidig hermed fået domsordene: ”Udtryksfuld, letridelig 4-gangshingst med flydende töltbevægelser, rummelig skridt, energisk galop og en noget usikker trav (7,50). Harmonisk bygning.” 1,39 i stang Farve: Brun (Sort man og Hale).

Vores stutteri Haregabgård købte Hjörvar fra Andreas Trappe, Lindenhof i 2004. Hjörvar er avlet på Andreas Trappe`s ”søsterstutteri” Halasum ejet af Doris Korf.

Vi synes det var besværligt at farte udenbys hver gang vi skulle have en hoppe bedækket. Det måtte være lettere at have sin egen hingst. Så Hjörvar er købt til eget bedækningsbehov. Vi har 4, nu 5 hopper. Men ønsker kun at avle i det små, da vi knytter os for meget til hver eneste hest.

Vi har da også kun fået et føl i år. Nemlig Litla-Linda fra Haregabgård efter Rikka fra Isterød og Hjörvar. Litla-Linda er samme farve som Hjörvar i en lidt lysere version: Helt sorte ben, men kroppen er næsten rød, som Rikka. Rikka er, som bekendt efter Solfaxi fra Bakka.

Først i 2006 er jeg begyndt at bruge Hjörvar som ridehest efter et par skader i 2005. Hjörvar har en stor personlighed og er meget spændende at arbejde med. Jeg håber på at kunne vise ham frem i år 2007 i konkurrence. Måske endda med en ny kåring for øje, da traven er blevet mærkbart bedre. Måske kunne Hjörvar da komme over det magiske 8,00. Ærgeligt når man er så tæt på, selv om 7,98 jo også er flot, når man er 4-gænger.Hjörvar's yndlings
Ret Banan
Farve Rød som Rikka
Beskæftigelse At se på hopper
Gangart Tölt
Fart Hurtig
Retning Fremad
Musik Fuglekvidder
Bog Karins ryttertips
Saddel County
Dækken Bukas Super
Bid Almindeligt bridonbid
Sko 1'er
All Rights Reserved Karin Hassing 2006-2008©