Foder for Fifa

-Vinterfoderplan-
5 års hoppe med en kropsvægt på ca. 400 kg

Let ridning. Skal sætte muskler.

Status: Foderstand ved påbegyndt træning; lidt under middel og muskelfattig.Anbefalet dagsdosis af Leisure Mix (Dodson & Horrell):

800-1000 g/dag
Lucerne (Dangrønt Orange med Oratinol) 750-1000 g/dag
Hø 5 kg/dag
Salt 1 spsk/dag
Olie (Soya) 1-2 dl/dag
Hvis hesten bliver for fed af den anbefalede fodermængde med Leisure Mix kan man skære lidt ned i den og supplere op med en tilsvarende mængde vitamin-og mineralblanding f.eks. Surelimb fra samme firma.

Eller hvis man af en eller anden grund ikke giver ovenforanførte mængde kraftfoder, skal man sikre sig at vitamin og mineralbehovet er dækket ind ved at give et vitamin-mineralprodukt.

Dette bør være oraganisk, som Dodson & Horrells produkter er.

Man bør regelmæssigt tjekke hestens tænder.

Hesten bør dagligt fodres med mindst 1 kg hø/wrap (i tørstof) pr. 100 kg kropsvægt.Jeg anbefaler at man vejer foderet af. Tag fx et litermål og vej hvor meget kraftfoder dette indeholder. Giv den anførte mængde.

Wrap eller hø kan ligeledes vejes på fx en personvægt.

Hesten fodres minimum 2 gange dagligt. Gerne 3/4. Den angivne mængde fordeles over døgnet. Sidste mængde stråfoder kan tildeles inden sengetid. Kraftfoder gives altid efter der er givet stråfoder eller sammen med dette, hvis førstnævnte er for uoverkommeligt.Ovennævnte er et typisk vinterfodringsprogram til en udvokset hest. Men husk at hesten også skal have de rette mængder vitaminer og mineraler, samt proteiner om sommeren. Der er ikke nok i græsset, særligt ikke hvis man er nødt til kun at give hestene 4 timers græs for de ikke skal være for fede. Hestene kan mangle vigtige næringsstoffer selv om de bliver for fede. Man må huske at al vækst; drægtige hopper og plage kræver mange proteiner, vitaminer og mineraler. Særlige foderplaner herfor kan hentes på nettet. Søg evt. på www.brogården-foder.dk

God fornøjelse,
Karin Hassing.
All Rights Reserved Karin Hassing 2006-2008©